Summa sidvisningar

onsdag 25 april 2012

-"Judas Priest"

Var på en konsert igår på Cloetta Center i Linköping. Judas Priest är nu ute på en världsturne och igårkväll hade turen kommit till Linköping. Dom gör två spelningar i Sverige. Ikväll 25/4, spelar dom på hovet i Stockholm. Förmodligen deras sista turne någonsin. Jag ville se dom en sista gång, så jag hade redan köpt biljetter i sept förra året. Såg dom visserligen på Sweden Rock förra året, men ville uppleva en inomhuskonsert med enbart Judas.
Förband var svenska Hammerfall, som drog igång 20.00 och spelade i tre kvart. Sen strax efter 21.00 entrade Rob Halford scenen och  drog igång med fullt ös redan från början.
Nu var det tung brittisk Heavy Metal som gällde hela kvällen, och dom hade inte sparat varken på ljudet eller allt ljus och dom pyrotekniska effekterna. Det var hög volym och tungt hela kvällen.
Vet inte riktigt hur mycket folk som hade gett sig hit ikväll. Men på ståplats och första sittsektionen var det fullt.
Bander verkade trivas att spela i Sverige och i Linköping. Höll på i ca 2,5 timme. Spelade alla deras gamla hits. Men det var en del låtar jag saknade, bla "Love Bites" och "United" , men annars var det helt suveränt. Körde två extranummer och kvällens sista låt blev "Living After Midnight", som fick avsluta epoken med Judas Preist. Var det deras sista spelning i Svergie ?, eller.............  ?? !!
Bandet har ju hållt på några år nu. Startade 1969 i Birgimhamn, och har sålt över 45 miljoner album. Och Rob Halford har ju kommit upp i ålder, han är nu över 60 år.
Låtarna som spelades igår var :

Intro: Battle hymn
Rapid fire
Metal gods
Heading out to the highway
Judas rising
Starbreaker
Victim of changes
Diamonds & rust
Dawn of creation/Prophecy
Night crawler
Turbo lover
Beyond the realms of death
The sentinel
Blood red skies
The green Manalishi (with the two pronged crown)
Breaking the law
Painkiller
The hellion/Electric eye
Hell bent for leather
You've got another thing comin'
Living after midnight














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar